Kolloverksamhet

Kollo FF – för fart och äventyr tillsammans

Föreningen erbjuder dag- eller helgkollo för barn 9-14 år som har ADHD och/eller autismliknande funktionsnedsättning. Kollot som har tema idrott och rörelse genomförs 4 gånger per termin och erbjuder olika fysiska aktiviteter, blandat med socialt umgänge och avkoppling. Sedan vi startade har vi prövat aktiviteter såsom:
– Bordstennis
– Ridning
– Höghöjdsbana
– Klättring
– Fäktning
– Konstsim

Ingen ansökan om insats enligt LSS behövs och kostnaden för barnet är endast medlemskap i föreningen på 200 kr/år.

I de fall helgkollo erbjuds pågår verksamheten från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Medan dagkollo endast sker på lördagen. Inga vårdnadshavare eller assistenter deltar på vårt kollo, och vad gäller helgkollot är det viktigt att barnet känner sig trygg med att sova borta 2 nätter.

Vi har tyvärr inget sommarkollo.

Målgrupp

Barn 9-14 år som har ADHD och/eller autismliknande funktionsnedsättning. Vi har i dagsläget 2 kollogrupper med 10 barn i varje grupp. På sikt vill vi skapa fler grupper så att fler barn och unga kan ta del av verksamheten samt även skapa grupper för äldre tonåringar. Av praktiska skäl vänder vi oss i första hand till barn boendes i Stockholmsområdet.

Kollogård

Kollo Full Fart har sin verksamhet på Frustunabys vackra lägergård strax utanför Gnesta. Här har vi nära tillgång till natur, båtar och brygga.

Kommande Kollo

Våren 2023 kommer vi att arrangera helgkollo samt dagskollo för 2 olika barngrupper. Följande datum är aktuella:

Grupp 1:

17-19:e feb – helgkollo

18:e mars – dagskollo

14-16:e april – helgkollo

13: maj – dagskollo

Grupp 2: 

24-26:e feb – helgkollo

25:e mars – dagskollo

21-23:e april – helgkollo

13:e maj – dagskollo


Låter det här som något för dig?